in

Un efect al secularismului

Un băiețel pe nume Ioan se afla la ora de cateheză, într-o după amiază de Duminică, moment în care mama lui a venit pentru a-l lua acasă.

Mamă a spus la un moment dat Ioan, în timp ce se așeza pe bancheta din spate a mașinii, Acea poveste cu Moise și cu toți acei oameni ce traversau Marea roșie e una minunată! Spune-mi-o și mie  i-a răspuns mama.  Ei bine, evrei au ieșit din Egipt, însă faraonul și armata lui a luat-o la fugă după ei. Așa că evrei au fugit pe cât de repede au putut până au ajuns la Mare Roșie. Armata egipteană se apropia tot mai tare. Așa că Moise și-a scos telefonul și a transmis avioanelor armatei israelite să îi bombardeze pe egipteni. În timp ce avea loc aceasta, flota israelită a construit un pod pentru ca oameni să poată trece peste. Femeia un pic șocată l-a întrebat pe băiețel aceasta este povestea pe care v-au spus-o ei, pe care ați învățat-o? Ei bine, nu chiar a recunoscut Ioan,  însă dacă îți spun povestea  care ne-au spus-o ei nu mai fi crezut deloc, mamă.

Așa mic cum era, Ioan avea îmbibată mentalitatea seculară din timpul nostru, mentalitate care nu lasă nici un spațiu miracolelor și realităților spirituale. Credința naturală, care este limitată numai la ceea ce se poate observa și verifica, îi oprește pe credincioși de la atingerea acelei credințe supranaturale fără de care nu putem și nu avem cum să experimentăm mâna miraculoasă a lui Dumnezeu.

What do you think?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tragica noastră atitudine

Un experiment dureros