0
Please log in or register to do it.

Un preot iezuit pe nume Mark Link, a spus la un moment dat următoarea povestioară despre un catehet care și-a întrebat studenți în cadrul uneia din orele de pregătire pentru primirea sacramentului mirului, care parte din sfânta Liturghie este cea mai importantă dintre toate. Un lucru e clar, că nu era deloc pregătit pentru răspunsul pe care l-a primit de la unul dintre studenți lui. Acest tânăr i-a spus că Ritul încheierii este cea mai importantă parte din cadrul sfintei Liturghii.

De ce spui aceasta? L-a întrebat catehetul. Tânărul i-a spus că Scopul Euharistiei este de a ne hrăni cu Cuvântul lui Dumnezeu și cu Trupul și sângele Domnului pentru a putea merge mai departe în a fi martori ai Domnului, și să ducem Împărăția lui Dumnezeu la existență.

Tânărul a continuat, Euharistia nu se încheie cu ritul încheierii. În sensul că, începe cu el. Trebuie să mergem apoi mai departe și să proclamăm lumii ceea ce au făcut și discipoli de la Emmaus. Va trebui să proclamăm că Isus a înviat din morți. Va trebui să proclamăm că Isus trăiește acum.

Secretul vieții de căsătorie
Saptămâna Sfântă la mare

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIF