0
Please log in or register to do it.

În încheiere aș dori să vă împărtășesc o povestioară scrisă de sfântul Efrem Sirul, în opera sa intitulată Viața lui Abraham despre un călugăr intitulat Abba Abraham care a fost un om sfânt și un mare ascetic. El nu a mânca nimic altceva decât ierburi și rădăcini timp de 50 de ani. A trăit simplu și foarte auster în totală disciplină cu sine însuși. Fratele lui mai tânăr murise lăsând în urmă o fiică de care nu avea cine să aibă grijă. Așa că Abba Abraham și-a luat nepoata și a hrănit-o și prețuit-o enorm. Maria a crescut și a devenit extrem de frumoasă, atât în trup cât și în suflet. Ea l-a urmat pe Abraham, s-a rugat cu el și a fost plină de har.

Într-o bună zi, un gânditor rătăcitor s-a oprit la Abba Abraham pentru o mică pauză. S-a minunat de frumusețea fetei. În timp ce profita de ospitalitatea oferită de Abba Abraham care era în vizită la alți călugări, acesta s-a lăsat copleșit de pofte și a violat-o pe săraca fată.

Fata acum era atât de rănită și rușinată încât fugise de unchiul ei și s-a dus în oraș unde, simțindu-se atât de violată și necinstită a devenit prostituată. În zadar și-a căutat nepoata Abba Abraham, până când a auzit câteva luni mai târziu că ea se afla la o anumită tavernă.

Abba Abraham s-a deghizat în ofițer de armată și s-a dus în acea tavernă. A dat comandă la o sticlă de vin și un platou cu carne de vită, mâncând după plăcerea inimii și bând totul spre amuzamentul privitorilor lui. După ce și-a terminat cina, l-a întrebat pe proprietarul tavernii de o fată pe nume Maria. Am venit de departe pentru iubirea Mariei, i-a spus acesta.

Maria a fost adusă la el, însă ea nu l-a recunoscut pe acel soldat băut. Acesta a apucat-o și ea i-a spus,  Ce anume dorești, bătrâne? S-a uitat îndelung în ochii ei și i-a spus cu compasiune, Am venit de departe pentru iubirea Mariei.

La auzul vocii sale, ea și-a recunoscut unchiul și a plâns amar. Maria s-a întors acasă cu Abraham ca nepoata lui preaiubită. A devenit cunoscută ca Sfânta Maria prostituata. Abba Abraham, care nu mâncase timp de 50 de ani, a făcut aceasta în acea noapte, pentru iubirea Mariei. Atât de puternică era iubirea pe care i-o purta.

Acum sau mai târziu?
Toată acea distanță

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIF