in

Legende despre Sfântul Ioan

Se spune că împăratul Dometian și-a pus soldați să îl aducă pe Ioan la Roma, unde a pus să fie bătut, otrăvit și aruncat într-un cazan cu ulei fierbinte însă el a trecut de toate și a rămas complet nevătămat. Când a văzut împăratul că Ioan nu a pățit nimic după toate acestea, l-a exilat pe insula Patmos.

Altă legendă spune că în momentul în care Ioan călătorea prin Asia pentru a predica vestea cea bună, corabia în care se afla a fost distrusă de o furtună. Toți cei care se aflau în corabie au fost aruncați la mal, în afară de Ioan. Cu toți au crezut că Ioan era mort, însă după două săptămâni, valurile l-au adus la mal viu, la picioarele discipolului său Prochoros.

Când Ioan a denunțat închinarea la idoli ca fiind demonică, cei care se închinau lui Artemis au aruncat cu pietre în el. Însă pietrele s-au întors și i-a lovit pe cei care le-au aruncat.

Altă dată s-a rugat într-un templul al lui Artemis. Focul a coborât din cer și a ucis 200 de oameni care se închinau la idoli. Când grupul care a rămas în viață au cerut milă, el i-a readus la viață pe toți acei 200 de oameni omorâți de foc. Într-un final cu toți s-au convertit și au primit botezul.

Ceonops, un magician pretindea la un moment dat că a readus la viață trei morți. Acele persoane erau de fapt demoni care se dădeau drept oameni și se foloseau de magician pentru a-i îndepărta pe oameni de la Cristos. Prin rugăciune, Ioan a reușit să îl facă pe magician să se înece iar pe demoni să dispară. Și mai sunt foarte multe alte povești.

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Curajul lui Marcelin

Mi-ai luat locul!