0
Please log in or register to do it.

Se spune că împăratul Dometian și-a pus soldați să îl aducă pe Ioan la Roma, unde a pus să fie bătut, otrăvit și aruncat într-un cazan cu ulei fierbinte însă el a trecut de toate și a rămas complet nevătămat. Când a văzut împăratul că Ioan nu a pățit nimic după toate acestea, l-a exilat pe insula Patmos.

Altă legendă spune că în momentul în care Ioan călătorea prin Asia pentru a predica vestea cea bună, corabia în care se afla a fost distrusă de o furtună. Toți cei care se aflau în corabie au fost aruncați la mal, în afară de Ioan. Cu toți au crezut că Ioan era mort, însă după două săptămâni, valurile l-au adus la mal viu, la picioarele discipolului său Prochoros.

Când Ioan a denunțat închinarea la idoli ca fiind demonică, cei care se închinau lui Artemis au aruncat cu pietre în el. Însă pietrele s-au întors și i-a lovit pe cei care le-au aruncat.

Altă dată s-a rugat într-un templul al lui Artemis. Focul a coborât din cer și a ucis 200 de oameni care se închinau la idoli. Când grupul care a rămas în viață au cerut milă, el i-a readus la viață pe toți acei 200 de oameni omorâți de foc. Într-un final cu toți s-au convertit și au primit botezul.

Ceonops, un magician pretindea la un moment dat că a readus la viață trei morți. Acele persoane erau de fapt demoni care se dădeau drept oameni și se foloseau de magician pentru a-i îndepărta pe oameni de la Cristos. Prin rugăciune, Ioan a reușit să îl facă pe magician să se înece iar pe demoni să dispară. Și mai sunt foarte multe alte povești.

Mi-ai luat locul!
Curajul lui Marcelin

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIF