0
Please log in or register to do it.

Pentru a merge la școală, un copil era nevoit să meargă într-un sat vecin. Trebuia să plece dimineața devreme, când era încă întuneric, și să se întoarcă seara, când se înnopta. Pentru a ajunge la școală, trebuia să treacă prin pădure. Pentru că se temea să meargă singur, i-a cerut mamei sale, văduvă, să-i dea un slujitor ca însoțitor.
Mama sa i-a spus: “Fiul meu, suntem prea săraci pentru a ne putea permite un slujitor. Fratele tău, Krishna, este stăpânul junglei. Spune-i să te însoțească atunci când pleci și te întorci de la școală”.

Copilul a ascultat. A doua zi l-a chemat pe fratele său Krishna, și Krishna a fost de acord cu cererea copilului. O vreme totul a mers bine. A sosit ziua de naștere a învățătorului său și se aștepta ca toți copiii să-i aducă daruri. Văduva i-a spus fiului său: “Fiule, suntem prea săraci pentru a putea face un cadou învățătorului. Spune-i fratelui tău, Krishna, să-ți dea un cadou pentru el”. Krishna i-a dat copilului un urcior plin cu lapte, pe care copilul l-a pus orgolios la picioarele învățătorului, alături de darurile celorlalți elevi. Învățătorul nu a băgat în seamă darul, așa că, după puțin timp, copilul a început să se plângă, așa cum obișnuiesc să facă copiii. “Nimeni nu dă nici o atenție cadoului meu… nimeni nu-l apreciază…” Atunci, învățătorul i-a spus slujitorului: “Din iubire față de cer, toarnă acel lapte într-un recipient și dă-i înapoi copilului ulciorul, altfel, nu vom mai avea pace!”

Servitorul a turnat laptele într-un recipient și era gata să restituie ulciorul când, spre marea lui surprindere, a observat că ulciorul era din nou plin cu lapte. L-a mai golit o dată, și încă o dată s-a umplut până sus. Învățătorul, atenționat de acest fapt, l-a chemat pe copil și l-a întrebat de unde a luat acel urcior cu lapte. “Mi l-a dat fratele Krishna”, a răspuns el. “Fratele Krishna? Și cine este el?”Stăpânul junglei”, a spus solemn copilul. “Mă însoțește în fiecare zi la școală și înapoi acasă”. “Bine”, a spus învățătorul cu o îndoială evidentă, “am vrea să-l cunoaștem pe acest Krishna despre care vorbești. Condu-ne la el”.

Copilul s-a întors spre junglă în fruntea unui mic grup de persoane: învățătorul, slujitorul și colegii săi de școală. Era bucuros că poate să-l prezinte tuturor pe minunatul său frate, Krishna. Când au ajuns la marginea junglei, unde se întâlnea cu Krishna în fiecare zi, l-a strigat, sigur că va veni, așa cum făcea întotdeauna. Dar nu a primit nici un răspuns. Atunci l-a strigat din nou. Și mai tare. Nici un răspuns, S-a făcut o atmosferă de batjocură și de distracție între toți colegii săi. Copilul a izbucnit în plâns. Ce se întâmplase?

Frate Krishna”, striga printre lacrimi, “te rog să vii. Dacă nu vii, vor spune că sunt un mincinos. Nu mă vor mai crede”. A fost un moment de tăcere și a auzit glasul lui Krishna care îi spunea: “Fiule, nu pot veni. Nu voi veni decât atunci când învățătorul tău va avea puritatea inimii tale și credința ta simplă de copil”.

O oaie ca și ele
Bucățică

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIF