0
Please log in or register to do it.

Un bărbat după ce la ascultat pe Buddha cum vorbea despre întoarcerea răului cu rău, sau, dintre pentru dinte, a decis să vadă dacă Buddha însuși pune în practică ceea ce predică celorlalți. Acel bărbat la acuzat, i-a adresat tot felul de abuzuri și cuvinte calomnioase la acel mare învățător spunându-i și că este un mare nebun.

Buddha a ascultat cu multă răbdare. În momentul în care bărbatul a rămas fără lucruri de spus la adresa lui, Buddha i-a replicat, Fiul meu, dacă cineva refuză cadoul pe care o altă persoană îl face, la cine se va duce acel cadou?

Orice nebun știe asta, a răspuns bărbatul plin de dispreț. Cadoul se duce înapoi la cel care l-a făcut.

Fiul meu, i-a spus Buddha. Mi-ai adresat multe cuvinte și abuzuri verbale. Tind să refuz cadoul pe care tocmai mi l-ai făcut.

Bărbatul a rămas înmărmurit. Buddha însă a continuat, Fiul meu, cel care calomniază o persoană virtuoasă se aseamănă cu cel care scuipă la cer. Tot ceea ce a reuși să facă e să i se întoarcă pe față ceea ce a aruncat în sus. Sau se aseamănă cu cel care aruncă praf contra vântului. Praful nu își atinge ținta, fiindcă se întoarce înapoi, și îl lovește în față pe cel care l-a aruncat.

Ești Isus Cristos?
Cum să scapi de dușmani

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIF