Tutorial

Nume: Povestioare.ro

Autor: paxvobis.ro

Email: admin@povestioare.ro

Ideea site-ului și intenția autorului

Povestioare.ro e destinat a fi o comunitate deschisă și primitoare tuturor oamenilor de orice religie și credință, dar mai ales de orice categorie de vârstă, de la mic la mare, de la copii la adulți și de ce nu și bătrâni. Un loc unde să poți găsi acea povestioară care să te binedispună, sau care să îți ridice moralul, sau care să te ajute într-o anumită situație și de ce nu care să te ajute să ai un somn bun și liniștitor înainte de culcare.

Ce poți face pe povestioare.ro?

Răspunsul e simplu: enorm de multe, de la schimbarea aspectului site-ului, până la citirea și chiar adăugarea propriilor povestioare. Dar ca să înțelegeți mai bine le vom lua pe rând.

 

  1. Aspectul site-ului

Pentru ca povestioare.ro să fie un loc cât mai primitor tuturor și ca să se potrivească gusturilor tuturor, site-ul a fost proiectat cu două aspecte diferite, modul de noapte și unul de zi. Singura diferență dintre ele e logoul site-ului din colțul din stânga de sus.

Schimbarea aspectului de pe noapte pe zi și invers se poate face din switch-ul de pe bara roșie de lângă lupa de căutare, după cum puteți vedea în cele două imagini de mai jos:

 

2. Citirea povestioarelor

Pentru a se păstra libertatea de exprimare a tuturor, citirea tuturor povestioarelor și a tot ce este publicat pe site este liber pentru citire și folosire tuturor fără a fi nevoie de un cont, despre care vă voi vorbi la punctele care urmează.

a.Tag-urile

Fiecare povestioare are și va avea atașată sub textul ei una, două sau trei tag-uri de care vă puteți folosi pentru a citi altele asemănătoare, pe aceiași temă sau subiect. Aceste tag-uri pot fi găsite în bara laterală care vă va apărea la una din cele trei colecții principale din partea opusă Logo-ului, sau chiar prin a da click pe tag-ul dintr-una din povestioare.

 

b. Categoriile

În Meni-ul principal al site-ului puteți observa patru mari categorii,

  • Povestioare – unde vor apărea toate povestioarele.
  • Mărturii – unde vor apărea mărturiile vieții diferitelor persoane.
  • Diverse – unde vor apărea doar acele lucruri interesante care sunt utile vieții omului.
  • Amuzante – unde vor apărea doar povestioare comice și amuzante care să ne stârnească amuzamentul sau să ne ridice moralul.

 

c. Colecțiile sau Navigarea Rapidă

În cazul în care vă aflați într-o dilemă asupra a ceea ce să mai citiți sau nu știți ce preferă ceilalți utilizatori ai site-ului, sau ce s-a mai pus nou, ei bine, în acest caz vă vin în ajutor. Și cu siguranță v-a sărit în ochi acea navigare rapidă sau colecții care sunt fie în dreapta (pc) sau sub logo (mobil). Acele colecții conțin articolele postate pe site în funcție de scopul propus al colecției, adică:

  • Populare – cele mai populare articole de pe site din ultimele 30 de zile.
  • Noi – cele mai noi articole postate pe site din ultimele 30 de zile.
  • Tendințe – cele mai preferate articole de pe site din ultimele 30 de zile.

 

d. Articole întâmplătoare

Dacă cumva nici acele colecții nu vă mulțumesc, în acest caz în partea din stânga sus veți găsi un loc numit Articole Întâmplătoare. La apăsarea lui vă vor apărea diverse povestioare, alese aleatoriu de pe site.

 

3. Contul de Utilizator

Poate vi se va părea ciudat și chiar vă întrebați de ce mi-ar trebui un cont de utilizator pe acest site, unde oricum pot vedea la liber toate poveștile. Un lucru e clar, pentru simpla citire nu vă trebuie însă contul de utilizator vă oferă numeroase alte opțiuni și beneficii, și le vom lua pe rând:

a. Citește mai Târziu/ Adaugă la Favorite/ Adaugă la o Colecție.

Dacă intrați pe oricare postare veți observa imediat sub ea aceste trei opțiuni. Pentru ca ele să funcționeze vă trebuie un cont de utilizator. În profilul contului de utilizator veți găsi aceste liste salvate la secțiunea Colecții-Private. Tot acolo le puteți face și publice în cazul în care doriți ca și alții să le poată vedea și aprecia.

 

b. Votul sau Like-ul și Dislike-ul

Spre diferență de cele trei opțiuni prezentate mai sus, aceste două butonașe le veți găsi cam peste pe tot pe site, dar în special imediat sub fiecare povestioară.

O altă diferență e faptul că acestea două le puteți folosi și fără un cont de utilizator. Însă atenție, dacă le folosiți cu cont de utilizator aceste opțiuni exprimate vă vor rămâne salvate în Contul de Utilizator la secțiunea voturi.

 

c. Reacțiile

Unul din cele mai atractive aspecte la acest site e faptul că poți reacționa la povestioare cu emoji-uri care exprimă ceea ce simțiți în acel moment.

Tot la fel ca și la voturi acestea pot fi folosite și fără un cont de utilizator. Însă atenție, dacă le folosiți cu cont de utilizator aceste opțiuni exprimate vă vor rămâne salvate în Contul de Utilizator la secțiunea Reacții.

 

d. Contul de Utilizator

Opțiunea de a vă face un cont de utilizator vă va apărea de multe ori în folosirea site-ului, însă în cazul în care nu știți de unde, găsiți scris în partea dreaptă a barei roșii de sus textul Login.

Acolo veți observa trei moduri prin care vă puteți crea cont. Două rapide, Facebook și Google, și cel clasic prin completarea câmpurilor.

 

e. Profilul

Profilul oricărui utilizator este complet customizabil. Se pot încărca imagine de profil, de copertă, edita multe alte opțiuni. Veți găsi opțiunea de ștergere a propriului cont iar toți utilizatorii adevărați vor primi o recompensă de Membru verificat pe care o vor găsi la secțiunea Badges din Profil.

În profil veți observa multe alte opțiuni și beneficii pe care le veți descoperi singuri.

 

f. Recompensele

Un alt lucru interesant și atractiv sunt recompensele și rangurile

Recompensele și ce trebuie să faci pentru ca să le obții pot fi observate în profilul fiecărui utilizator. Acestea se deblochează automat în momentul în care îndeplinești cerința.

 

Rangurile din site însă sunt următoarele:

  • Participant: 0-49
  • Entuziast: 50-99
  • Avocat: 100-199
  • Contribuitor: 200-499
  • Veteran: 500-999
  • Expert: 1000-1999
  • Mentor: 2000-4999
  • Erou: 5000-9999
  • Legendă: 10000-999999

Aceste puncte pot fi obținute pentru:

  • înregistrare: 10 pct.
  • vizita zilnică: 1 pct.
  • citirea povestioarelor: 1 pct. pentru fiecare povestioară citită, pagină vizitată, forum, subiecte etc.
  • Login zilnic: 1 pct.
  • Publicarea povestioarelor: 5 pct. de poveste.
  • Comentarii: 1 pct. pentru fiecare comentariu aprobat.

         Însă se retrag 5 pct. pentru fiecare spam sau comentarii șterse.

  • Vot: 1 pct. pentru fiecare vot.
  • Reacții: 1 pct. pentru reacționarea la o poveste.
  • Aniversar: 10 pct. la fiecare zi aniversară.
  • Referință: 1 pct. pe zi pentru fiecare utilizator adus pe site.

Locul în care puteți vedea la ce rang vă aflați e lângă poza de profil a contului de utilizator.

!Din când în când se vor mai acorda diverse premii la diverse concursuri de pe site.

g. Prietenii/Mesaje/Followers

Prietenii – aveți opțiunea în contul de utilizatori de a trimite cereri de prietenie la alți utilizatori ai site-ului sau chiar de a forma diverse grupuri cu mai mulți prieteni.

Mesaje – tot în contul de utilizator aveți opțiunea de a trimite mesaje altor utilizatori ai site-ului, fie private fie publice.

Followers – aveți opțiunea să urmăriți anumiți utilizatori sau alții să vă urmărească. Această funcție vă va anunța când acea persoana va posta o poveste noua.

 

4. Adaugă o Poveste

Aici se complică un pic lucrurile fiindcă aparent e ușor să găsești o poveste sau să scrii tu una și să o adaugi. Însă va trebui să țineți cont de anumite reguli înainte de a o face.

Atenție: Orice poveste pe care doriți să o publicați va fi analizată înainte de publicare de autorul site-ului sau de moderator. Dacă nu respectă regulile nu va fi publicată și veți primi înștiințare prin mesaj privat de ce.

 

Reguli:

  1. Nu trebuie să conțină obscenități.
  2. Nu trebuie să aibă diferite tente fie ele sexuale sau horror sau care să inducă în utilizatori alte stări decât cele din intenția și scopul site-ului.
  3. Nu trebuie să conțină atacuri la persoane publice, cunoscute sau necunoscute.
  4. În cazul în care o culegeți de undeva, să vă asigurați că aveți permisiunea autorului.

By@paxvobis.ro