0
Please log in or register to do it.

Un preot, le-a spus odată credincioșilor săi: să presupunem că vă chem la pupitru și vă leg la ochi. Să presupunem că am să pun o găleată de apă în fața voastră și v-aș ruga să îmi ziceți dacă este plină sau goală. Care sunt cele trei moduri prin care puteți afla răspunsul acestei întrebări fără a vă scoate legătura de la ochi?

Primul mod e de pune mâna în găleată pentru a simți dacă se află apă în ea. Cu alte cuvinte, poți experimenta informațiile direct asupra găleții. Acest mod de a afla se numește a experimenta. Sunt cunoștințe care le obținem direct din experiență. Sunt cunoștințe pe care ni le dă simțurile noastre.

Al doilea mod de a afla dacă conține apă e de a da drumul unui obiect în ea, precum o monedă. Dacă obiectul atinge fundul găleții scoțând un sunet zgomotos, știm că găleata este goală. Pe de altă parte, dacă moneda lovește cu un sunet slab și înfundat și ne stropește, ne dăm seama că găleata conține apă. Acest mod de a obține informații se numește raționament.

Al treilea mod de a afla dacă găleata conține apă este de a întreba pe cineva în care ai încredere. Acea persoană se poate uita în găleată pentru a vedea dacă conține apă pentru ați putea spune. Acest mod de a afla se numește a crede. Sunt informațiile care le dobândim prin credință.

Experimentul, raționamentul și credința, sunt cele trei moduri prin care dobândim cunoștințe în această viață.

Familia înaintea muncii
Dumnezeu locuiește în interiorul meu

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIF